U Tuzli održan 10. kongres Liberalno demokratske stranke BiH: Haris Redžić novi predsjednik

No Comments BLOG

10. kongres Liberalno demokratske stranke BiH održan je danas u Tuzli a većinom  glasova delegata za predsjednika stranke izabran je Haris Redžić, poduzetnik iz Živinica.

“LDS BiH je jdna od rijetkih stranka koja iza sebe ima 10 kongresa, 28 godina postojanja i rada i 25 godina članstva u Alijansi liberalnih demokrata Evrope. To je nešto čime se ne može pohvaliti niko u BiH a mislim ni u regionu”, kazao je Amir Husarić dosadašnji predsjednik LDS-a BiH.

Iz Kantonalnog odbora LDS-a TK istaknuto je da se u prethodnom periodu radilo maksimalno na promociji liberalizma i Liberalno demokratske stranke BiH na području Tuzlanskog kantona a da o svemu tome najbolje govore rezultati urađenog , odnosno priliv novih članova u LDS.

“U protekla dva mjeseca smo uradili dosta posla i već imamo dosta rezultata toga. Mi na sljedećim izborima očekujemo dobar rezultat i pozivam sve građane iz cijele BiH da izadju na Izbore i daju podršku LDS-u , jer stranka je ojačana mnogim kadrovima koji su se dokazali u mnogim oblastima života”, istakao je Edim Kadić predsjednik Kantonalnog odbora LDS-a TK.

Pored izbora novog predsjednik LDS-a BiH delegati su izabrali i Glavni odbor stranke.

 

Drugi čitaju :

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *