Formiran Općinski odbor LDS Kalesija.

Nakon što je prije dvije sedmice formiran Kantonalni odbor Liberalno demokratske stranke BiH za Tuzlanski kanton, sinoć je u Kalesiji, uz prisustvo velikog broja pristalica i simpatizera, formiran i općinski odbor za ovo mjesto.

Za predsjednika Općinskog odbora izabran je Mustafa Ključanin. Izabrano je i 35 članova Općinskog odbora, te 10 članova Predsjedništva Općinskog odbora Kalesija.

U svom obraćanju prisutnima novoizabrani predsjednik općinskog odbora Mustafa Ključanin podcrtao je da je došlo vrijeme da i Kalesija dobije stvarnu mogućnost odabira između više političkih opcija. Liberali žele i mogu donijeti prosperitet ovoj općini koja iz godine u godinu polako ali sigurno ponovo dolazi na margine dešavanja u našem Kantonu, poručio je on.

Prisutnima su se još obratili predsjednik LDS BiH Amir Husarić podsjećajući ih na historiju LDS-a i ne poričući da su i oni kao i sve druge stranke ponekad možda “vukli” pogrešne poteze, sa razlikom što , kako kaže, liberali znaju gdje su pogriješili i upravo zbog toga iste greške neće praviti dva puta.

Husarić je govorio o značanju prijema LDS-a BiH u članstvo Alijanse liberalnih demokrata Evrope (ALDE). Član Predsjedništva LDS-a ugledni privrednik iz Živinica, Haris Redžić osvrnuo se u svom izlaganju na trenutnu ekonomsku situaciju koja je pogubna u cijeloj državi, a pogotovo u Tuzlanskom kantonu iznoseći konkretne prijedloge za njeno poboljšanje.

Posebno zanimljivo je bilo obraćanje predsjednika KO LDS-a, Edima Kadića koji je istakao da se mnogima u političkom establišmentu u našoj državi ne sviđaju ideje koje donosi i propagira LDS, jer kako drugačije objasniti konstantne napade, kako na ovu stanku tako i na ljude koji je predstavljaju ako ne strahom od „oktobra“ i dolaskom novih i boljih vremena za BiH.

Iz Kantonalnog odbora ove stranke, pored odbora u Kalesiji, najavili su skoro osnivanje još novih općinskih odbora u TK./Press LDS/

Event Details