LDS za BOLJITAK želi opljačkanim građanima BiH vratiti u nuždi uzeto

LDS za BOLJITAK želi opljačkanim građanima BiH vratiti u nuždi uzeto

Predsjednik Liberalno Demokratske Stranke mr.sci. Hariz Redžić: “Pitaju me za jednog biznismena, koji je kupovao certifikate po bagatelnoj cijeni (od 1-2% od nominalne vrijednosti), da li je on lopov”?
Moje mišljenje je da nije lopov, ali da nije ni pošten!
A evo kako:
“Nisam čuo da je taj “biznismen” nešto ukrao ili pronevjerio, ali je kupovao certifikate od građana koji su tad bili u teškoj materijalnoj situaciji, oni su iz nužde, da bi bukvalno preživjeli prodavali certifikate – eto zašto.

Slična situacija  bila je i u toku rata, kada su građani za par kilograma brašna davali zlatnik (šorvan) vrijednisti cca. 500€.

Oni koji su uzimali te zlatnike u zamjenu za par kilograma brašna za mene su ratni profiteri, nepošteni, i isti su kao i neki “biznismeni” koji su kupovali certifikate za cca.2% od nominalne vrijednosti, a kasnije ih u knjigovodstvu knjižili u punom nominalnom iznosu.
Takvi “biznismeni” imaju spiskove građana od kojih su kupovali te certifikate, i ako žele da budu pošteni oni bi trebali pozvati te građane i isplatiti im razliku iz dobiti koju sada ostvaruju.
U protivnom mislim da građani mogu putem tužbe ostvariti pravo na isplatu, jer je očito da se radi o nezakonitom bogaćenju koje nikada ne zastarijeva.”

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *