LDS BIH PRIJAVILA UČEŠĆE NA LOKALNIM IZBORIMA 2020.

LDS BIH PRIJAVILA UČEŠĆE NA LOKALNIM IZBORIMA 2020.

Danas,  03. 07.2020.  godine istekao je rok podnošenje prijava za ovjeru političkih stranaka, nezavisnih kandidata, udruženja i grupa građana za učešće na lokalnim izborima 2020. godine.

Liberalno demokratska stranka BiH, nakon uspješno obavljene prijave za učešće na narednim izborima,  nastavila je 30-godišnji kontinuitet rada i političkog djelovanja.

Ove godine će birači, 15. novembra,  moći glasati za LDS i njene kandidate u 21 općini (Safet Sultanović, Donji Vakuf će biti kandidat za jedinog načelnika)  Federacije BiH, RS i Brčko distriktu.

Centralna izborna komisija BiH u skladu sa utvrđenim rokovima, izvršiće provjere i ovjeriti prijave onih političkih subjekata koji ispunjavaju zakonom propisane uslove, nakon čega se stiču uslovi za podnošenje prijava za ovjeru koalicija, listi nezavisnih ili stranačkih kandidata.

U LDS BiH izražavaju i zabrinutost,  zbog finansijskih sredstva za održavanje izbora, ona još uvijek nisu osigurana. Alarmantna situacija ozbiljno ugrožava izborni proces u BiH. Pozivamo još jednom nadležne organe vlasti u BiH, da osiguraju finansijska sredstva za organizaciju i provedbu Lokalnih izbora 2020.

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *