LDS BiH najoštrije osuđuje posljednje izjave nekoliko javnih ličnosti koje negiraju genocid u Srebrenici

No Comments BLOG

LDS BiH najoštrije osuđuje posljednje izjave nekoliko javnih ličnosti koje negiraju genocid u Srebrenici, glorificiraju ratne zločine, koji sadrže govor mržnje, pa čak i prijetnje, a posebno na izjavu člana Glavnog odbora Saveza nezavnisnih socijaldemokrata (SNSD) Rajka Vasića o genocidu u Srebrenici,na dan ukopa žrtava tog zločina i dan sjećanja.

Napominjemo da je genocid počinjen u Srebrenici činjenica koju su potvrdila dva međunarodna suda te dodao da su oni koji pokušavaju zaraditi političke poene glorificirajući ratne zločine i vrijeđajući žrtve i njihove porodice nalaze izvan civilizacijskih normi.
LDS BiH poziva Tužilaštvo Bosne i Hercegovine i glavnu tužiteljicu Gordanu Tadić da izvrši provjere povodom objave Rajka Vasića na društvenoj mreži Twitter od 10.jula 2018. godine, te da što prije pokrene istragu protiv Rajka Vasića, aktuelnog član Glavnog odbora Saveza nezavnisnih socijaldemokrata i nekadašnjeg generalnog skeretara te stranke. A nivo civiliziranosti i poštovanja demokratskih vrijednosti SNSD će dokazati trenutnim isključenjem Vasića iz te stranke.

IZVOR: Screenshot from Twitter.com
IZVOR: Screenshot from Twitter.com
LDS BiH

Drugi čitaju :

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *