KONFERENCIJA LIBERALA JUGOISTOČNE EUROPE

No Comments BLOG

Predsjednik LDS BiH mr. sci. Hariz Redzić predvodi BH delegaciju na.jubilarnom 10′ zasjedanju regionalne mreže liberalnih stranaka jugoistočne Evrope (Libseen) koja se održava od 18og do 20og septembra u Skoplju.

Regionalna mreža je.formirana na inicijativu tadašnjeg.rukovodstva.mladih liberala i predstavlja platformu za razmjenu informacija, definiranja načina saradnje i zajedničke promocije liberalnih politika u vrijednosti u regionu ćije sve članice jos uvijek nisu u potpunosti završile proces euro-atlanskih i EU integracija.

Predsjednik LIBSEEN-a i bivsi ministar odbrane R Slovenije  Roman Jakić je pozdravio okupljene.istaknuvši da su liberali uvijek.bili lideri bolje strane istorije i da je u vremenu rastućeg populizma I političkog skretanja udesno danas jos vaznije snažno promovirati i.boriti se za individualna ljudska prava i slobode te vladavinu prava a ne ljudi.

Sastanku povodom 10 godina LIBSEEN-a prisustvuje i predsjednik ALDE (grupacija liberalnih i demokratskih stranaka u evropskom parlentu) g. Van Baalen kao i lideri liberalnih stranaka regiona poput Vesne Pusić, Čedomira Jovanovića, Andrije Popovića.

BH liberali su iskoristili ovu priliku kako bi kolege upoznali sa atmosferom u BiH u predizbornoj kampanji i svim ograničenjima kako zbog agresivne kampanje koja ravnipravnim tretira I pozive na novi genocid, otvorene udare na ustavni poredak i rasparčavanje zemlje tako i zbog pasivnosti i nezaiteresovanosti Visokog predstavnika i međunarodne zajednice u održavanju ne tako davno postignutih demokratskih standarda.

Predsjednik LDS Hariz Redzić je tokom konferencije govorio o sve večem problemu ekonomske emigracije iz BiH uzrokovane lošim političkim odnosima etno kleptomana i korupcijom koja je postala standard ponašanja u kojem sve veći broj ljudi ne želi da učestvuje pa nazalost napušta BiH.

 

Drugi čitaju :

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *